NHT NATURLIG HORMONTERAPI®

Klinikken er lukket ind til foråret 2023, da jeg er på barsel.

Har du hormonelle ubalancer?
- Så kan et forløb med naturlig hormonterapi være en hjælp

NHT - Naturlig Hormonterapi® er en helhedsorienteret tilgang, hvor jeg som NHT® -vejleder rådgiver dig i forhold til kost, vitaminer og mineraler, stresshåndtering samt bioidentiske hormoner for at genoprette din hormonbalance - og dermed skabe et liv i bedre BALANCE.

Naturlig Hormonterapi er for dig med:

 • PCO(S) - Polycystisk Ovarie Syndrom.
 • Endometriose
 • PMS og/eller uregelmæssige og smertefulde menstruationer
 • Fertilitetsudfordringer
 • Lavt stofskifte - også for dig der allerede er på stofskiftemedicin, men ikke oplever, at det fungerer optimalt.
 • Overgangsalder - ubalancer som svedeture, tørre slimhinder, dårlig søvn/træthed og humørsvingninger.
 • Udbrændthed, energiforladthed og generelle ubalancer efter stress.
 • Overvægt
 • Migræne

Laboratorietest af hormonerne 

I et forløb med NHT-Naturlig hormonterapi® anvender jeg som NHT®-vejleder en laboratorietest.

Testen måler hormonerne:

 • Østradiol
 • Østriol
 • Progesteron
 • DHEA
 • Testosteron
 • Cortisol (Stress-hormon)

Testen er en spytprøve, som du foretager derhjemme og derefter sender til laboratoriet "Verisana" i Tyskland.

Et helhedsorienteret og personligt, tilpasset forløb:

Jeg anvender hele min faglige rygsæk for at sammensætte et unikt forløb for dig. Det er vigtigt for mig, at du føler dig klædt ordentligt på i forhold til at sætte ind over for genopretningen af dine symptomer. Derfor har jeg udarbejdet konkrete guides i forhold til mad, udrensning af hormonforstyrrende stoffer og stress-håndteringsværktøjer.

Det handler om at fjerne de faktorer, der belaster krop og sind - og sætte ind med det, der mangler.

Hvor lang tid tager det, før jeg kan mærke bedring?

Det vil være meget individuelt. Nogle vil opleve bedring efter få dage og andre efter nogle uger - og nogle mærker først bedring efter en måned eller flere. Det tager tid at skabe balance i en krop, som er ude af balance. Og det kræver en vedholdende indsats. 

Jeg forventer, at du er klar og motiveret til at foretage ændringer i madvaner og levevis. Der findes desværre ikke et quick-fix, men til gengæld vil du gradvist opleve, at du får det bedre - imens du indarbejder nye vaner og lægger fundamentet for bedre velvære. 

NHT Naturlig Hormonterapi® udspringer fra bogen:

"Naturlig hormonterapi - opgør med østrogenmyten" fra 2019  af Jens-Ole og Anette Paulin, som gennemgår forskning med bioidentiske hormoner og henviser til mere end 250 forskningstudier. Bogen er en opdateret udgave af "Naturlig Hormonterapi - du har et valg" fra 2016.

Jeg anbefaler alle mine klienter og andre med interesse i at opnå balance i hormonerne at læse bogen. 

Bogen kan købes af mig til 250 kr. - gratis porto i forbindelse med et hormonforløb.  

Klientanbefaling 

“Efter et godt foredrag med Cecilie, bookede jeg et forløb hos hende, da jeg ikke kunne komme ovenpå efter at være gået ned med stress.

Jeg har fået meget ud af vejledningen og kan næsten ikke få armene ned. Energien er vendt hjem igen, og jeg opbygger muskler, bliver stærkere. Det er sååå vildt. Især det med at jeg får noget ud af at træne. Jeg har i årevis trænet og alligevel efterladt musklerne i gym.-salen.

De sidste 10 år har jeg været træt, træt og nu er jeg ovenpå. Jeg kan næsten ikke tro, at det er rigtigt.

Jeg har fået min vejledning skriftligt tilsendt, prioriteret og overskueligt, det er en stor hjælp, da der er mange aspekter at holde styr på. Vejledningen har foregået online via Facetime, og det har fungeret fint.

Cecilie har mødt mig med nærvær, omsorg og respekt, hvilket jeg sætter stor pris på.

Jeg kan varmt anbefale et forløb hos hende.

Mvh Britta Kirkegaard, pensioneret sygeplejerske og psykoterapeut”.

KonsulKonsultation

Konsultation 

 • Telefon- eller online-konsultation via Zoom, Skype eller Facetime.
  Mine klienter kommer fra hele Danmark, så selvom jeg befinder mig i Silkeborg, og du i Århus eller København eller et tredje sted, så mødes vi online eller på mobilen. 

Betaling

Med Mobile Pay eller bankoverførsel.

Hormonforløb – 3 konsultationer + hormontest

1. Indledende konsultation a 60 min.
fokus på udrensning

Inden konsultationen får du tilsendt et dybdegående spørgeskema i forhold til din symptomhistorik og levevis. Spørgeskemaet danner udgangspunkt for konsultationen og mine første anbefalinger.

I forbindelse med konsultationen modtager du:  

 • Guide til udrensning af hormonforstyrrende stoffer 
 • Guide til stress-håndteringsværktøjer
 • Basis kostplan og inspirationshæfte med hormonvenlige opskrifter
 • Anbefaling af vitaminer, mineraler og eventuelt homøopatisk medicin.

 Jeg sender hormontesten (værdi 900 kr.) hjem til dig, og når du har taget testen og sendt den af sted til laboratoriet, tager det ca. 14 - 21 dage før jeg har testresultatet, som jeg sender til dig med det samme, og vi aftaler tid for næste konsultation.

En del klienter oplever bedring allerede efter den indledende konsultation, hvor jeg sætter konkret ind overfor det, som er den største faktor for den enkeltes hormonelle ubalance nu og her.

2. Konsultation a 60 min. 
– analyse af hormontestresultaterne og vejledningsplan

Jeg gennemgår hormontestresultaterne og min analyse af dit hormonspejl, som jeg har sammenholdt med dine symptomer ud fra svarende i spørgeskemaet.

Du modtager din personlige vejledningsplan med anbefalinger af bioidentisk hormontilskud, vitaminer, mineraler og andre gavnlige naturlige tilskud samt eventuelle yderligere livsstilsændringer. 

Din vejledningsplan vil være opbygget i prioriteret rækkefølge med nøje instruktioner, så du har en præcis "køreplan" for, hvordan du kan sætte ind over for at genoprette din hormonbalance trin for trin.

3. Opfølgende konsultation a 30 min. via telefon

 Vi taler om, hvordan det er gået siden sidst og justerer din vejledningsplan.

Pris 3900 kr.

Betalingen kan opdeles i 2 rater a 1950 kr.
Første rate betales efter booking af hormonforløbet og anden rate betales ved anden konsultation.

Oveni i prisen skal der tillægges udgifter til anbefalede kosttilskud og forsendelse af hormontesten til laboratoriet i Tyskland.

Der er desuden mulighed for at tilkøbe en jod-test, det er en urin-prøve, som sendes til samme laboratorie som hormontesten. Jod er essentielt for at danne stofskiftehormoner og spiller en væsentlig rolle i forhold til vores "kønshormoner" herunder østrogenernes omdannelse - ved graviditet er jod væsentligt for en sund fosterudvikling. En stor del af danskere ligger for lavt i jod-niveau, derfor tilbyder jeg måling af jod-niveauet. 
Jod-testen koster 400 kr.

OBS: Konsultationerne gælder i 5 måneder fra første konsultation. 


Opfølgende telefonkonsultation a 30 min. 

Skulle du have behov for yderligere vejledning under/efter hormonforløbet, så tilbyder jeg 30 min.'s telefonkonsultation med tilpasning af din plan samt afklarende spørgsmål. 

Pris 500 kr.


Opfølgende e-mailkonsultation 

Det er ikke altid nødvendigt med en telefonkonsultation, oftest kan tilstødende spørgmål under/efter hormonforløbet klares over e-mail. 

Pris 250 kr.


Opfølgende hormontest inkl. konsultation 
- kun for klienter, der har været igennem hormonforløbet

Jeg anbefaler at få taget en ny hormontest efter 3-6 mdr. for at følge udviklingen i dine hormoner og tilpasse din vejledningsplan. 

 • Laboratorietest af hormoner (værdi 900 kr).
 • Personlig konsultation a 60 min. 
  - herunder analyse af hormontesten samt tilpasning af din videre plan.

Pris 1950 kr. 

------------------------------

Gratis forsamtale på 15 min.

Har du spørgsmål til et forløb, og vil du gerne vide mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig, har du muligheden for at booke en gratis indledende samtale. Du finder kontaktinformation her

Ansvar og disclaimer

Indholdet i min vejledning er skrevet/mundligt overleveret i bedste viden, men det skal understreges, at min vejledning ikke kan erstatte professionel lægelig diagnostik, rådgivning og behandling. Min vejledning kan være et supplement og en hjælp til at komme frem til den rigtige behandling af dine symptomer.

Anbefalede kosttilskud, naturmedicin og bioidentiske hormoner tages på eget ansvar. Orienter altid din læge om, hvilke tilskud du tager.

Jeg vil desuden gøre opmærksom på, at jeg hverken sælger eller behandler med bioidentiske hormoner, men vejleder i brugen af dem.

Jeg har på egen krop mærket god gavn af Naturlig Hormonterapi 

- i forhold til PCOS - polycistisk overariesyndrom, langtidsfølger af kronisk stress som medførte PMS-symptomer og lavt stofskifte. 

Siden januar 2019 har jeg været certificeret NHT®-vejleder, fra Center for Naturlig Hormonterapi, som er din garanti for, at du får en forskningsbaseret rådgivning med naturlige, også kaldet, bioidentiske hormoner. Hvert år skal jeg bestå en eksamen for at få forny mit certifikat.  

Jeg glæder mig til at hjælpe dig til bedre velvære og hormonel balance.

Kærlig hilsen
Cecilie Zeuthen,

Kostrådgiver, coach
og NHT®-vejleder
samt cand.ling.merc.

BOOK 

Bestil en tid eller stil dit spørgmål ved at klikke her

Klientanbefaling 

”Cecilie er vidende og utrolig dygtig til at formidle viden omkring den kompleksitet vores menneskelige hormonsystem rummer.

Jeg har siden august 2019 fået vejledning af hende og effekten er stor ift. mit velbefindende og trivsel. Noget hverken læger eller andre behandlere på samme måde har kunnet hjælpe mig med ud over symptombehandling. For eksempel gik jeg allerede efter den første måneds vejledning fra 10 dage med kraftige pms-symptomer til kun 4 dage.

I mit tilfælde fik jeg vejledning for lavt stofskifte og pms, som følgevirkning af længerevarende stress.

Cecilie har igangsat en vejledningsplan for mig som langsomt, men sikkert fører mig tilbage i balance vedr. stofskiftet, pms og psykisk.

(…)

Cecilie er venlig, omsorgsfuld og exceptionel servicemindet. Hun er personlig i sin tilgang og virker troværdig idet hun selv “har gået vejen”. Hun finder og ser alternativer og er holistisk i sin tilgang, hvor hun vejleder hele vejen rundt: kost, kosttilskud, motion og livsstil som passer til den enkeltes livssituation.

Mine varmeste anbefalinger til Cecilie.

Line Skyum-Nieslen, 31 år, yogalærer og kommunikatør.